Gravvård/Gravsten

Emmaboda Granitslöjd AB erbjuder ett stort urval av gravvårdar tillverkade med stor omsorg i granit.

Alla våra stenar utförs i olika graniter, och ni kan själv välja vilken av graniterna ni önskar. Möjligheterna till att utforma stenens form och utseende, när det kommer till material, dekor, stil och textutförande är oändliga. Våra duktiga och kunniga stenhuggare och gravörer anpassar sig helt och hållet efter era önskemål. Är ni osäkra på vad för typ av sten som passar er bäst, hjälper vi gärna till.

  • Priset är inklusive moms.
  • Frakt samt montering ingår i priset.
  • Priserna är preliminärt beräknade efter 25 tecken. Detta justeras när textens antal tecken meddelas.
  • På en del kyrkogårdar krävs en underliggande extrasockel, en så kallad GRO-sockel.
  • Gravnummer krävs på vissa kyrkogårdar och sätts på baksidan, alternativt på bakre kanten, av gravstenen.
  • Storleken på stenen görs efter önskemål och efter kyrkogårdens bestämmelser.
  • Vi tar hand om ansökningarna till kyrkoförvaltningarna.
  • Bearbetning på ex. kanter kan ändras, detta påverkar priset. Kontakta oss för offert.
  • Liggande stenar kan fås med lutning eller i tjockare utförande.
  • Vi arbetar inom ca 100 km omkrets från Emmaboda.

En blomvas i samma granit som våra gravstenar är ett omtyckt tillval. Blomvasen står sig året runt och håller lika länge som stenen själv. Vaserna tillverkas hos oss på Emmaboda Granitslöjd. Ett annat bra alternativ eller tillskott till blomvasen, är en blomram. De måttillverkas efter din sten, och är den ram inom vilken du kan plantera blommor och placera memorobilia.

Orter vi levererar till: Kalmar, Växjö, Emmaboda, Kalmar, Nybro, Älmeboda, Lenhovda, Karlskrona, Ronneby

Befintlig gravvård/gravsten

Vi utför de allra flesta arbeten på plats för befintlig gravsten såsom gravering av ytterligare namn och årtal i gravstenen – en så kallad textkomplettering, tvätt, ommålning samt guldförgyllning av gammal text samt andra typer av renovering av gravsten.

Det kan t.ex handla om att gravstenen blivit nedlagd av kyrkogårdsförvaltningen av säkerhetsskäl, att gravstenen lutar eller att ramar fallit isär.

Något som blivit vanligt som gravsten är den populära återgångsgraven. Denna köps förmånligt från Svenska kyrkan. Detta är något vi på Emmaboda Granitslöjd framhåller eftersom detta är ett fint sätt att bevara kyrkogårdarnas charm med ståtliga gravstenar, vackert utformade gravramar och som oftast är bekvämt belägna på kyrkogården. Att återanvända en gravsten och förse den med ny text är dessutom både ekonomiskt och miljövänligt.

I de fall ni har en återgångsgrav så hjälper vi till med att polera om textytan eller hugga bort den gamla texten för att därefter gravera in ny text. Har den återgångsgrav Ni köpt, ramar sedan tidigare ombesörjer vi även tvätt alternativt blästring beroende på utseende. Återgångsgraven kommer då att bli personifierad enligt era önskemål till ett mer förmånligt pris än vid köp av helt ny gravsten.

För att boka en återgångsgrav kontaktar du Svenska Kyrkan via nedan länk.

Boka återgångsgrav

Nedan presenteras delar av vårt sortiment.
Blomvaser, ram och andra kringprodukter finns också i vårt utbud.